Frizone.dk Følg Kontakt

Lørdag 25. september 2021 kl. 21:12 295
Frizone for frisprog, frihed og drama.

Vitalog.dk

Virus kan ikke dræbes, fordi virus er ikke levende

Tekst A.Happy • Lørdag 20. marts 2021

Virus er en hollandsk opfindelse

Virus blev påvist første gang i 1898. Det er den hollandske botaniker Martinus Beijerinck der arbejder sent på sit laboratorium. Professoren foretrækker at være alene. Asketisk. Kendt for at skælde ud på sine elever. Han filtrerer væske fra en syg tobaksplante. Kvinder kan ikke forenes med videnskab, mener han, ægteskab er en pestilens. Ligesom de tungnemme elever. Porcelæn filteret fjerner de store bakterier bort, men der er stadigvæk et eller andet tilbage i vandet. Noget giftigt, patogent. Det er virus han har fundet, en virus der giver tobaksplanterne mosaik pletter på bladene.

Virus omdanner din krop til et bordel hvor den har sex i cellerne

Siden Martinus fandt det første virus i verden, har videnskaben kortlagt mange hundrede virus-typer som smitter dyr, planter, mennesker, bakterier. De kan ikke dræbes. Virus er en ting som kan overtage celler i din krop. Sådan har virus sex og reproducerer sig selv, den har sex med dine celler. Penetrerer cellen og forfører den til at producere nye virus-babier. Tusindvis af nye virus-børn på et sekund, 1.000 milliarder virus på et par dage.

Virus skaber udvikling af livet, nemlig mutationer på tværs af alt levende

Virus er kendt for at skabe biodiversitet, fordi den muterer når den har sex med dine celler. Derved flytter den gener på tværs af mennesker og arter. Man kan sige, når du er forkølet har du sex med mennesker du ikke kender. Nogle af deres gener vil påvirke dine gener. Der sker mutationer. Nogle forandringer er til det bedre. Andre er dårlige, og så uddør mutationen. Kun de stærkeste overlever.

Virus har en kæmpe betydning for livets udvikling. Nogle videnskabsfolk tænker at selve livet er en slags virus som i maven på en isklump drattede ned på jorden fra det ydre univers.

Den hollandske botaniker Martinus Beijerinck fandt virus i 1898.

Virus er for det meste ganske ufarlig, men kroppens reaktion kan være dødbringende

Mange virus er ganske ufarlige, og derfor lever dyr og mennesker et godt og langt liv propfyldte med virus. Den forkølelsesvirus som har lagt planeten ned, den kan være harmløs og ufarlig for flagermus. Corona er blot et stykke information, og flagermusen lever med den. Til gengæld synes vores immunsystem ikke om nyheder, og derfor blev den ny udgave af corona farlig da nogle mennesker spiste en suppe fra vilde dyr som flagermus og fik introduceret virussen i kroppen.

Når vi får en ny ukendt virus ind i kroppen, går immunsystemet amok og forsøger at stoppe virus trang til at have sex i vores celler. SARS-CoV-2 er en ny udgave af den harmløse forkølelsesvirus corona som vores krop ikke har set før. Resultatet er en immuniologisk reaktion som vi oplever som sygdom, et slags allergisk anfald. Immunsystemet skruer op for temperaturen, slimhinderne bliver røde og oppustede. Kroppen kæmper som en gal, og 99 gange ud af hundrede lykkes det immunsystemet at klistre virus ind i tyggegummi. Resultatet er at virus ikke kan trænge ind i cellerne. Vi bliver immune overfor virussen, fordi kroppen forhindrer den i at reproducere sig i os.

Sagt firkantet som et køleskab: En ny virus dræber ikke mennesket. En ny virus får immunsystemet til at koge over, og dén reaktion kan dræbe os. Sådan døde tusinder og tusinder af indianere da Colombus kom til amerika. Deres kroppe kendte ikke de virustyper europæerne bar med sig, for eksempel den virus som giver mæslinger. En forholdsvis uskyldig sygdom i Europa, men i Amerika var den ny og ukendt. Folk døde i millioner. Videnskabelige studier peger på omkring 50 millioner døde indianere.

En våd dansk vinter ser perfekt ud i øjnene af et coronavirus

Vask dine hænder, hvis du vil skylle coronavirus væk. Sprit er ikke noget godt valg, tvært imod vil sprit give dig en falsk tryghed. Hvorfor? Sprit kan dræbe bakterier, fordi bakterier er levende, men virus er bare et stykke data.

Virus trækker ikke vejret. Virus får ingenting til morgenmad. Den er et stykke information. Sprit kan ikke dræbe virus, men hvis vi bruger lang tid kan den muligvis fjerne noget fedt fra virus. Langt hurtigere, og bedre, er det at vaske sine hænder.

SARS-CoV-2 er omgivet af noget fedt som bliver beskadiget af sæbe, blegemidler eller alkohol. Det lipide lag gør det muligt for virus at trænge ind i vores celler. Vasker du dine hænder, bliver lipiderne rykket i stykker og virus bliver impotent. Død er den ikke, den lille virus, den er blot skyllet ud i håndvasken.

Coronavirus kan svæve i luften som varmluft balloner

Den mest almindelige smitteform for corona er formodentlig luften. Når vi trækker vejret kan virus komme ned i vores lunger. En almindelig stofmaske kan ikke beskytte dig mod smitten, fordi virus er så uendeligt lille. Men maskerne giver mening, fordi vi holder mere afstand når folk går med maske. Vi bliver bange.

Vejret har formodentlig den største betydning for coronasmitte. Det er i vinterhalvåret vi får influenza og bliver forkølede. Når det er vådt i vejret, og køligt, bliver viruspartikler hængende i luften i længere tid.

Både din udånding og andre menneskers udånding er som små varmluft balloner. I varmt og tørt vejr falder din udånding til jorden meget hurtigt. Hvis det er meget koldt i vejret har du lagt mærke til, at din varme og våde ånde stiger op mod himlen, op over dit hoved. Halvkoldt og vådt, det er perfekt vejr for coronavirus. Din ånde lægger sig i højde med ansigtet hos den person der følger efter dig på fortovet.

Du overlever alle sygdomme, bortset fra den sidste

Så hvis du er træt af forkølelsesvirus, find et varmt sted med lav luftfugtighed. Vask dine hænder og hold afstand.

Eller gør som jeg gjorde. Min kvinde fik covid-19 og blev syg. En enkelt dag prøvede vi at holde afstand, men vi elsker hinanden for meget, så på dag 2 gav jeg min kvinde et stort kram, kyssede hende og sov tæt med hende om natten. Og jeg fik covid-19, det fik jeg, og på 10 dage nakkede min krop den lille virus.

Det var på et hængende hår var det, fordi jeg fik lungebetændelse på en måde jeg aldrig har prøvet før. Jeg kunne ikke trække vejret, den sad på ydersiden af mine lunger og klemte sammen. Meget ubehageligt.

Men ikke så slemt som dengang jeg havde svine-influenza. Der sad lungebetændelsen lige midt i brystkassen, det var slemt.
Men ikke så slemt som dengang... og så videre, og så videre. Livet er fyldt med sygdomme som vi overlever.

Alle mennesker bliver syge, og alvorligt syge, men kun én sygdom slår dig ihjel, nemlig den sidste.

Skriv en kommentar
Vitalog 1. Brevkasse 2. Vitalogi
Nyeste i frizonen

Frisprog uden censur Prins (H)Amlet Ytringsfrihed Tænkepause Erotik & Drama E-bøger Lydbøger Papirbøger Dokumentar Dramatik Erotik Krimi Psykologi Sci-fi Spænding Thriller Tantra Gigolo Bognyt Hele Virkeligheden Christiansborg Livet i Lykkeland Lykkehjulet Tænkning Krig & Kamp Krop & Sex Livskunst Nøgenfotografi Nøgenbilleder Kærlighed Erotik Begær Orgasme Nøgenfotograf Model søges Tid til pause Pausesjov Sjov Glad for sex Sexglad Lingam Yoni Tantra Tantra Gigolo Vitalog.dk Vitalog Brevkasse Vitalogi European Writer


Sikkerhed: Pixlogin beskytter din adgang til Frizone.dk sammen med den globale anycast firewall fra Cloudflare. Din kommunikation fra IP.3.238.95.208 er krypteret med HTTPS/SSL. GDPR-compliant: Denne side anvender teknisk nødvendige cookies, og indsamler ingen private data uden accept. Din IP er anonymiseret i forhold til Google Analytics GA4.
Økonomi: Frizone.dk er en no-money no-profit personlig hjemmeside.
Kontakt Happy

Søger du en fotograf i Aarhus? Køb et foto eller flere. Se priser for fotograf i Aarhus. Også videofilm, speak og journalistik.


Sand Historie


Frizone.dk © 2021
Fast page technology: 0,02 seconds


Velkommen til frizonen

Klik "ok" på linket i mailen, og få adgang til frizonens tekster, foto og video. (ingen penge, ingen spam)


OPRET

- eller login hvis du har adgang.
Login


Velkommen til frizonen

Læs historierne og se billeder og video.

LOGIN

Følger du ikke siden?
Følg