Frizone.dk Følg Kontakt

Lørdag 25. september 2021 kl. 21:24 295
Frizone for frisprog, frihed og drama.

Vitalog.dk

Den inderste label

Tekst A.Happy • Fredag 16. juli 2021

Aller dybest i min sjæls urskov står der et træ. Det er et gammel træ, ældre end alle de andre træer i skoven. Med et stort søm har nogen banket et træskilt fast på træets stamme. Sømmet er lidt bøjet, måske er det en dreng der har slået det skævt i.

Vores inderste overbevisning styrer vores liv.

Hvis du træder hen foran træet, kan du se at brædtet i tidens løb er vokset sammen med træets bark. Det har været hvidt engang, men man kan stadig læse hvad der står. Bogstaverne er skrevet med en kluntet barneskrift, jeg var ikke så gammel dengang. Dette skilt var det første jeg skrev i mit liv. På dette skilt skrev jeg min grundlæggende forståelse af mig selv og af verden. Alle andre skilte i sjælen stammer tilbage fra dette første skilt: Den inderste etiket i menneskets sjæl, vores inderste label.

På min inderste label står der: "Jeg elsker mennesker", skrevet klart og tydeligt. Men så som en tilføjelse, skrevet i blindt raseri, har drengen på et senere tidspunkt tilføjet: "Jeg hader dig". Når jeg ser hvordan drengen har skrevet tilføjelsen, kan jeg se han er ked af det. Nogen eller noget har mishandlet ham så brutalt, at han begyndte at hade. Jeg kan forestille mig hans ansigt har været anspændt, og han har haft tårer i øjnene, hånden har været knyttet stramt omkring hadet.

For nylig opdagede jeg at alle mennesker har en label inderst inde. Når vi oplever livet, så forstår vi det som en bekræftelse på det skilt vi skrev som børn. Jeg har altid været vred på mennesker der gør ondt. Ja, jeg kan også være venlig og kærlig, men træder du på mig, så husker jeg drengens smerte den aften han gik til sit livstræ og græd helt alene. Verdens ondskab gør mig rasende, jeg er en vred lille dreng. Hvis du skubber til mig, så har du selv bedt om det.

Så jeg opdagede at denne inderste label styrer vores reaktioner på livet. Det er som om det aldrig bliver anderledes. Vi gentager vores oprindelige indtryk af livet.
Og én kvinde har skrevet som pige, at hun hader alle mænd.
En anden kvinde skrev, børn er onde.
Den tredie skrev, jeg vil væk herfra.
Den fjerde mand skrev, du er en luder.
Den femte skrev, jeg slår dig ihjel.
Den sjette skrev, du kan ikke røre mig.
Den syvende skrev, jeg hader dig.

Du ved godt hvad jeg snakker om? Det er sådan en grundindstilling til livet, og den siver ud i alle dele af vores krop, ud i vores fingre, ud i vores knæ. Og du kan mærke den på de mennesker du møder. Vi har forventninger til hvordan livet er.

Så den ene er bange for sex, den anden bliver ikke gravid, og en tredie er deprimeret, en fjerde er bange for kvinder, en femte råber højt og skælder ud, en sjette er kold og afvisende, en syvende kigger på dig med hårde øjne.

Jeg ved ikke hvordan din inderste label er skrevet. Men jeg ved at de fleste har tilføjet et par barske ord på skiltet. Fordi vi blev såret engang, og det gjorde frygteligt ondt. Så det er helt normalt at have en vis mistro og skepsis overfor andre mennesker.

Men kig nu på et menneske du kender. En som grundlæggende er vred eller bange. Kig ind i hans sjæl, eller i hendes sjæl. Kig helt ind forbi hjertet, ind til sjælens inderste urskov. Dér står træet og der er et skiltet hamret fast på stammen. Kig nøje efter... Kan du? De vrede ord er altid en tilføjelse. Fordi det vi skrev først på skiltet, det var: "Jeg elsker..."

Derfor, bag alle smerter og alle sorger troede vi først på kærligheden.
Den inderste label er kærlighed.

Sun in Heart
A.Happy

Skriv en kommentar
Vitalog 1. Brevkasse 2. Vitalogi
Nyeste i frizonen

Frisprog uden censur Prins (H)Amlet Ytringsfrihed Tænkepause Erotik & Drama E-bøger Lydbøger Papirbøger Dokumentar Dramatik Erotik Krimi Psykologi Sci-fi Spænding Thriller Tantra Gigolo Bognyt Hele Virkeligheden Christiansborg Livet i Lykkeland Lykkehjulet Tænkning Krig & Kamp Krop & Sex Livskunst Nøgenfotografi Nøgenbilleder Kærlighed Erotik Begær Orgasme Nøgenfotograf Model søges Tid til pause Pausesjov Sjov Glad for sex Sexglad Lingam Yoni Tantra Tantra Gigolo Vitalog.dk Vitalog Brevkasse Vitalogi European Writer


Sikkerhed: Pixlogin beskytter din adgang til Frizone.dk sammen med den globale anycast firewall fra Cloudflare. Din kommunikation fra IP.3.238.95.208 er krypteret med HTTPS/SSL. GDPR-compliant: Denne side anvender teknisk nødvendige cookies, og indsamler ingen private data uden accept. Din IP er anonymiseret i forhold til Google Analytics GA4.
Økonomi: Frizone.dk er en no-money no-profit personlig hjemmeside.
Kontakt Happy

Søger du en fotograf i Aarhus? Køb et foto eller flere. Se priser for fotograf i Aarhus. Også videofilm, speak og journalistik.


Sand Historie


Frizone.dk © 2021
Fast page technology: 0,02 seconds


Velkommen til frizonen

Klik "ok" på linket i mailen, og få adgang til frizonens tekster, foto og video. (ingen penge, ingen spam)


OPRET

- eller login hvis du har adgang.
Login


Velkommen til frizonen

Læs historierne og se billeder og video.

LOGIN

Følger du ikke siden?
Følg