Frizone.dk Følg

Lørdag 16. oktober 2021 kl. 14:42
Frizone for frisprog, frihed og drama.
Sand hstorie, ren fiktion. 321

Bogland.dk

#24: Vinden griber dem med en kæmpehånd

Følg Frizonen for at høre lydbogen eller læse historien.

= 24 =

Alvin finder Thor i lystbådehavnen hvor han har lagt til ved den yderste mole. Vinden rusker blidt i tøjet. Lyden af små lette krabbølger slår ind mod molens betonvægge.

"Hej Alvin!" Thor står i cockpittet og skæver ned i et rum under sædehynderne. Alvin hilste på ham, kravlede ned fra kajen.

"Der er sgu ingen redningsveste, dem har konen taget hjem til vask, men du har paraplyen med kan jeg se", konstaterede han med et flækket grin, efter det var lykkedes Alvin at komme ned på dækket af sejlbåden uden at falde i vandet.

"Ja, det kan jo blive regnvejr", svarede han glad.

"Og Dr. Martin?" Thor kastede et undersøgende blik på Alvins støvler. "Det har vi sgu lige godt aldrig set før. Sorte støvler med gule syninger og en lyserød paraply. Men hvorfor ikke?"

Alvin fandt hurtigt en cigaret frem. "Det er det eneste par støvler jeg har", svarede han.

De lægger fra kaj og tøffer ud af havnen. I frit vand sætter de sejlet, og snart efter griber vinden dem og trækker dem fremad. Sommeren er ramt af et pludseligt lavtryk med skyer på himlen, denne gang fra Norge. Nogle steder er skyerne samlet i sorte kolosser, og andre steder viger de og lader solen bage deres ansigter. Thor har givet rorpinden til Alvin, og selv sidder han med ryggen mod kahytten og bapper afslappet på sin pibe.

"Det går jo meget godt, Alvin", konstaterer han. "Hvordan går det med din tantra?"

"Jeg har droppet det, og så er jeg blevet telefonsælger, jeg er ikke længere tantramassør. Starter næste uge. Jeg mødt en dejlig kvinde som jeg elsker, og jeg vil kun have hende, og så eventuelt sælge et telefonabonnement til dig, Thor, eller noget." Han smiler skævt.

"Det lyder fornuftigt Alvin", siger Thor. "En enkelt kvinde er rigeligt for de fleste af os. Hold kursen! Sådan der, ja. Vi har vinden agten for tværs, så er der smæk på."

Thors gamle træskib er tungt og fyldt med energi. Når der kommer et vindstød skal Alvin lægge kræfterne i og trække i rorpinden for at holde kursen. Hans arme har direkte forbindelse ned i havet hvor roret skubber sin brede krop ind mod vandet, og samtidigt brydes gaffelsejlet med vindens heste over deres hoveder.

"Kaffe?"

"Ja, tak."

Thor går ned i kahytten, skramler med en gryde dernede.

Det er en rar fornemmelse at være koblingen mellem vind og vand. Med noget så simpelt som en rorpind er det Alvins krop der får roret og sejlet til at samarbejde om at få mest mulig fremdrift på skibet.

"Det går fint, Alvin, her." Thor stikker ham et glas med kaffe. "Den kan godt komme fremad, den gamle tøs."

De flyver henover bølgerne. Det er sjovt, synes han. Har aldrig prøvet det før.

Sidst på dagen ankommer de til Læsø. Vinden har taget meget til. Der er blevet flere kulsorte skyer omkring dem. Det er Thor der styrer ind i havnen. De brager ind med sejlet sat og folk glor måbende på dem.

"Det var lige til øllet", siger Thor sammenbidt. De fortøjer og vralter op til et værtshus hvor de spiser kød og kartofler, drikker et par øl.

"Hvis vinden ikke lægger sig, så kan vi ikke sejle videre i morgen", siger Thor med munden fyldt med sovs og kartofler. "Det sidste stykke over til Göteborg, det kan godt være skrapt i stormvejr."

Alvin ærgrer sig. Har ikke lyst til at sidde på Læsø i flere dage. Men det er Thor der ved noget om havet og sejlskibe. Thor ved alt om alting, og så er det ikke overdrevet. Ved han også noget om tantra? Måske, men de har aldrig snakket om det. Thor bliver fraværende, når Alvin forsøger at tale om tantra. Som om emnet keder Thor, eller at det er for privat for ham?

I løbet af natten larmer skibene omkring dem. Stålwirerne klimprer mod de høje master, hule rør i aluminium skralder i vinden, og om morgenen står de op til et voldsomt blæsevejr. Folk indstiller sig på at blive i havn. Thor ærgrer sig. De drikker kaffe og spiser spandauer til morgenmad.

"Det blæser sgu altså temmelig meget. Vejrmeldingen taler om 12-16 sekundmeter. Det er lige i overkanten for sådan et gammelt træskib som mit, og nu har du jo kvinde på, så vi skal gerne have dig hjem i ét stykke."

Alvin nikker. Æv.

"Men, jeg ved ikke, hvis du er med på den, så prøver vi." Thor kigger ham an. Alvin griner. Selvfølgelig prøver de. Midt på formiddagen stikker de til søs i stiv kuling som senere bliver til en sommerstorm med bølger på 8-10 meter.

Der er tilskuere på molerne, da de kæmper sig ud af havnen. Folk ryster på hovedet ad dem, mens det lille træskib hoppende nærmer sig frit vand. Endelig er de ude.

Vinden griber dem med en kæmpehånd der får det til at knage i træmasten. Det går i fuld fart mod nordøst og den svenske kyst. Efter nogle timer tager vinden yderligere til. Havet rejser sig i kæmpebølger. Vinden flår og rusker i tøjet. Båden er konstant på grænsen til at kæntre. Den ligger sidelæns langt ned mod havet. Der er kun et par håndsbredder mellem vandet og dækskanten. De har forrygende fart på. Alvin elsker at trække i rorpinden og presse båden til den perfekte vinkel.

Midt på Kattegat bliver bølgerne højere. De rider langs med dem. Når skibet nærmer sig toppen af en bølge, er der et gigantisk træk i rorpinden. Det er med at holde tungen lige i munden. På den anden side af bølgekammen glider de baglæns ned i bølgedalen hvor der pludselig er kraftigere vind. Her må Alvin ikke trække i rorpinden, for så vil han styre skævt ned i bølgen og få tonsvis af vand agten ned i cockpittet. I et træskib fra 1910 er det ensbetydende med at de går ned. Som en sten på grund af jernkølen, forklarer Thor.

Det blæser godt. I bunden af bølgedalen er skibets mast under bølgekammens højde. De sejler nede i havet.

Ved foden til den næste bølge, som rammer dem skråt bagfra, løsner han hele sin krop og fokuserer med hver muskelfiber for at mærke vinden, havet og roret og sejlet samtidigt.

Bølgen nærmer sig. Den er 10 meter høj med frådende skum på toppen. Det er døden som nærmer sig. Hensynsløs, men naturen har intet had, kun konsekvens.

Så er de i bølgen. Den rammer dem perfekt. Skibet glider sidelæns opad. Der er et gigantisk tryk mod roret og bagenden af skibet, Alvin hiver i rorpinden med spændte muskler. Bølgen forsøger at tvinge dem til at vende bovsprydet ind mod bølgens mægtige favn. Det er ikke farligt, så vender skibet bare op mod vinden, men de mister fremdriften.

Han bruger alle sine kræfter for at holde dem i den perfekte kurs fremad. På toppen af bølgen forsvinder trykket mod agterenden, og i stedet trækker bølgen nu i forstavnen så skibet har lyst til at følge med bølgen. Sejlet blafrer i nogle sekunder. Han styrer modsat og tvinger skibet ud af bølgen. Igen glider de sidelæns ned ad bølgen for at ramme bølgedalen.

Til venstre for ham kommer den ny bølge, stor og truende. Døden er gigantisk på Kattegat.

"Alvin, jeg tror lige jeg går ned og lægger mig lidt", siger Thor. "Nu ikke noget med at kæntre eller noget, kursen er Göteborg!"

Thor forsvinder ned i kahytten. Overlader skibet til Alvin. Han kan få lov til at kæmpe med døden, mens Thor hviler sig. Det er derfor han holder meget af sin ven. Thor tror mennesker er okay.

Bølgen rammer dem med et mægtigt slag. Gaffelsejlet smækkes ned i vandet. De er et par tommer fra at kæntre. Han bruger kræfter han ikke har mødt før. Hans arme ryster af adrenalin mens han tvinger skibet op ad bølgens forside.

Skriv en kommentar
Lydbøger Papirbøger 1. Dokumentar 2. Dramatik 3. Erotik 4. Komedier 5. Krimi 6. Kærlighed 7. Psykologi 8. Sci-fi 9. Spænding 10. Thriller 11. Tantra Gigolo
Frisprog uden censur Prins (H)Amlet Ytringsfrihed Tænkepause Bogland.dk Lydbøger Papirbøger Dokumentar Dramatik Erotik Komedier Krimi Kærlighed Psykologi Sci-fi Spænding Thriller Tantra Gigolo Bognyt Hele Virkeligheden Christiansborg Livet i Lykkeland Lykkehjulet Tænkning Krig & Kamp Krop & Sex Livskunst Nøgenfotografi Nøgenbilleder Kærlighed Forbindelse Lyst Styrke Tid til pause Pausesjov Sjov Glad for sex Sexglad Lingam Yoni Tantra Tantra Gigolo Vitalogi Vitalog Brevkasse Vitalogi European Writer


Sikkerhed: Pixlogin beskytter din adgang til Frizone.dk sammen med den globale anycast firewall fra Cloudflare. Din kommunikation fra IP.3.80.3.192 er krypteret med HTTPS/SSL. GDPR-compliant: Denne side anvender teknisk nødvendige cookies, og indsamler ingen private data uden accept. Din IP er anonymiseret i forhold til Google Analytics GA4.
Økonomi: Frizone.dk er en no-money no-profit personlig hjemmeside.
Kontakt Frizone

Søger du en fotograf i Aarhus


Sand hstorie, ren fiktion.


Frizone.dk © 2021
Fast page technology: 0,02 seconds


Velkommen til frizonen

Klik "ok" på linket i mailen, og få adgang til frizonens tekster, foto og video. (ingen penge, ingen spam)


OPRET

- eller login hvis du har adgang.
Login


Velkommen til frizonen

Læs historierne og se billeder og video.

LOGIN

Følger du ikke siden?
Følg