Frizone.dk Følg

Lørdag 16. oktober 2021 kl. 14:08
Frizone for frisprog, frihed og drama.
Sand hstorie, ren fiktion. 321

Bogland.dk

#23: Københavns politi fjernede plasticposen fra hans hoved

Følg Frizonen for at høre lydbogen eller læse historien.

= 23 =

Alvin ringer op igen. Telefonselskabets metaldame gentager sin besked. Tre gange. Hans bror har ikke længere et telefonnummer. Måske er telefonen blevet stjålet? Så han sender ham en mail. Straks svarer internettet at mailen ikke kan afleveres. Går ind på Jespers hjemmeside. Den er slettet.

Nu er der tydeligvis alt for mange kasser i lejligheden. Han åbner dem langsomt. Fotoudstyr. Kameraer. Store stativer. Professionelle fotolamper. Og pludselig en kasse der får ham til at krympe sammen af smerte. Tårerne presser sig ud af hans øjne. Det er broderens laptop. Den ville han aldrig give fra sig. Han elsker den computer.

Min bror er død, tænker han. Det forstår han. Jesper har taget den ballongas, det er hans valg, og nu må Alvin tage hånd om liget. Hans kvinde er i Norge, han må gøre det selv. Det er udelukket at ringe til politiet, Jesper er ikke glad for dem, han fortjener at hans bror finder ham. Ikke en politimand.

Fuck, bilen vil ikke starte. Han tager taxaen ned til banegården i Aarhus, toget kører. Alvin er tavs tværs over Fyn. Ny taxi i København ud til Jespers lejlighed. Intet svar, når hans trykker på hans navn. En nabo lukker ham ind i opgangen og han går op til døren på fjerde sal.

Banker på. Intet svar.

Vipper brevsprækken åben og kigger ind, råber hans navn.

"Jesper!"

Intet. Sætter sig tungt på trappen og overvejer en låsesmed.

Rejser sig op og kigger igen ind ad brevsprækken. Er det hans fødder? Troede det var nogle puder, og han ser dårligt. Tager læsebriller på. Der er Jespers fødder på en skammel.

Finder telefonen frem. Trykker 114. Hvad siger man?

"Goddag, mit navn er Alvin Bach, jeg sidder her ved min brors lejlighed, og han er død."

"Hvad har du tænkt dig, jeg skal gøre ved det", svarer politimanden ligegyldigt.

Alvin er overrasket over mandens logik. "Næ, det har du ret i. Det er bare det, at min bror ligger død inde i sin lejlighed, og jeg sidder udenfor på trappen og kan ikke komme ind. Jeg tænkte, du måske kunne gøre noget?"

Han kan høre politimanden holder vejret som om han rynker øjenbrynene. "Han er død din bror, siger du, hvordan ved du det?" Hans stemme er mistroisk. Han må være vant til mange underlige opkald fra folk.

"Jeg kan se ham ligge derinde", forsøger Alvin. Pludselig indser han at politiet ikke bare kommer springende fordi man ringer, de har brug for gode argumenter. Måske Jesper kan få lov til at blive liggende? Hvad kan han gøre ved det?

"Og du kan se han er død?" Politimanden er mistroisk i stemmen. Fuck ham.

"Ja", lyver Alvin så hårdt han kan.

"Øjeblik." Han stiller om til 112.

"Vagtcentralen!"

"Goddag, mit navn er Alvin Bach, min bror er død, og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre ved det?"

"Nej, det ved jeg sandelig heller ikke", svarer den ny politimand. Han stemme er neutral, upåvirket af ordene. Åbenbart præsenterer Alvin sagen på en forkert måde.

"Han ligger inde i lejligheden og døren er låst! Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Jeg tænkte, måske du har nogle erfaringer om hvad man gør?"

Politimandens stemme går ned i et mere alvorligt toneleje. "Hvordan ved du han er død?"

"Det ved jeg heller ikke, men jeg kan se ham gennem brevsprækken, han ligger uden at røre sig. Han er syg og har talt om at begå selvmord, og han har mange smertestillende piller, morfin og sådan noget. Døren er låst, jeg kan ikke komme ind."

"Okay, vi sender en vogn. Bliv på adressen."

Endelig. Han er helt overrasket. Siddende på det øverste trappetrin, vagtcentralen ringer tilbage.

"Du Alvin, jeg har tænkt på, det er jo ikke helt sikkert at han er død. Hvis han har taget en overdosis, måske er han ikke død, vi sender en lægevogn og en ambulance også!"

"Tak." Det føles godt at de tager hans brors liv alvorligt. Men redde ham kan de ikke, det ved han. "Ballongas, efter 30 sekunder er man hjernedød", havde Jesper fortalt ham.

Strisserne ankommer på fire minutter. To unge fyre fra Jylland. De forsøger at smadre døren ind til lejligheden, men det er umuligt med en skulder. En af dem hopper lige op og sparker med samlede fødder mod døren. Det virker heller ikke, og han falder selv skævt ned på gulvet da han lander.

Lægen og ambulancefolkene ankommer med deres tasker og deres rolige væsen. De er mange mennesker i opgangen.

Så kalder strisserne kommandocentralen over radioen. Han kan høre betjenten der er på vagt er sur og mut.

"Vi kan ikke komme ind."

"Hvad så, hvad vil I, hvad skal jeg gøre?"

De unge strissere er på dybt vand, kan Alvin mærke. De tøver.

"I kan få en golfvogn hvis det er vigtigt, eller en låsesmed. Det tager en halv time for låsesmeden at komme gennem byen. Hvad vil I have?"

Strisserne kigger på hinanden. De vil ikke være til besvær, men så får de øje på Alvin. "Golfvognen, send den", bestemmer den ene politibetjent.

Den ankommer hurtigt, golfvognen, under to minutter. Det er ikke løgn. Kampklædte politisoldater løber op ad trappen med en rambuk forrest. De smadrer døren ved låsen, udveksler et par ord med de unge politifolk, og løber ned igen.

"Du skal blive herude mens vi undersøger sagen", siger en af de unge. Kort efter kommer han ud til Alvin. Han nikker bekræftende.

"Jeg er ked af det, han er død", siger han.

Alvin har ingen følelse, han er bare. Venter flere timer, ryger cigaretter udenfor, siger ikke så meget. Han går op nogle gange for at høre hvor langt de er kommet. Kriminalbetjente undersøger lejligheden. De har taget hvide dragter på, og de fotograferer derinde. De er meget omhyggelige.

Sidst på eftermiddagen får han lov til at gå ind til Jesper. De unge politibetjente er omsorgsfulde. De har fjernet plasticposen fra hans hoved og gummislangen fra stålflasken med helium. Jesper sidder fin og afslappet i sin tv-stol. Fødderne oppe på skamlen.

Der er farvestrålende balloner på gasflasken bag Jespers stol. Den ene politimand følger Alvins blik og gør en grimasse.

"Det gør mig ondt", siger han stille.

Sætter sig på knæ ved siden af sin bror. Det er underligt. Alle de år, alt det liv, og pludselig en dag er man død. Alvins hjerte bløder, tårerne siver stille ud af hans øjne, så langsomt som blod.

"Han har været meget omhyggelig, det ser vi ellers sjældent, lagt plastic i stolen under sig og sat sig ovenpå et tæppe", siger den anden politibetjent til ham.

"Han har efterladt et brev til os, hvor han skriver han har gjort det af sin egen fri vilje. Og så er der listen her."

På et foldet ark papir har hans lillebror skrevet at hans motorcykel står i kælderrum 14A, koden til låsen og en nøgle til rummet er klistret på papiret. Der er også adressen på det firma der skal have flasken med ballongas retur. Der er 1400 i depositum.

"Han har været meget omhyggelig", gentager politimanden. Han og kollegaen går ud i køkkenet. De taler dæmpet med hinanden derude, så Alvin har fred til at sige farvel.

Han ser fredfyldt ud. Broderen. Smerten er ubegribelig. Jesper ser ud som om han sover og at han kan vågne hvert et øjeblik. Alvin aer hans kind, holder om hans skulder. Han er hård. Han vil aldrig vågne igen.

"Godnat min bror, godnat Jesper, sov godt." Han kysser ham på kinden. Så mange forskellige slags kys er der i livet. Kinden har stuetemperatur, ikke kold og ikke varm. Læderagtig.

Tager på hotel for at sove. Ringer til bedemanden næste morgen. Det er ikke så svært at begrave folk, kan Alvin forstå på ham, han har stor erfaring og gråt hår med briller.

Og det blev en flot solrig tirsdag da familien og venner tre dage senere sagde farvel til Jesper i kapellet. Alvin havde klædt ham på en halv time forinden.

"Hold fast, så løfter du, og jeg trækker underbuksen på", havde Finn sagt. Bedemandens assistent. 2 par sokker, Jespers bedste jeans, en sweatshirt fra London. Det er svært at klæde en nøgen mand på når han er død. Tungt. Bedemanden klipper trøjen op i ryggen."Ellers tager det for lang tid, det plejer vi altid at gøre", forklarer han.

Dem der havde lyst gik forbi Jesper i kisten. Strøg ham over kinden, eller håret, eller gav et lille klap på skulderen, på brystkassen.

De var mange samlet, men han så det ikke.

Derefter klappede bedemanden låget på.

Sidst på eftermiddagen er Alvin hjemme i Aarhus midtby igen, banker på døren til Firenzes lejlighed. Hans kvinde åbner.

"Jeg har savnet dig", siger hun. "Hvordan har du det?" Hun misser med næsen når hun smiler.

Deres læber mødes, de kysser hinanden blidt uden erotik. Han tager hendes hånd, de går ind i stuen og sætter sig, ansigt mod ansigt sidder de på skrå i den bløde sofa. Tager sig sammen, retter sig op.

"Det var frygteligt at se min bror død. Han var så kold, jeg er ked af det." Alvins stemme knækker sammen, hans øjne gør ondt, de græder, han er knust, han er færdig, han er ulykkelig.

Firenze krammer ham, holder om ham og hvisker "det kan jeg godt forstå, min elskede Alvin."

Skriv en kommentar
Lydbøger Papirbøger 1. Dokumentar 2. Dramatik 3. Erotik 4. Komedier 5. Krimi 6. Kærlighed 7. Psykologi 8. Sci-fi 9. Spænding 10. Thriller 11. Tantra Gigolo
Frisprog uden censur Prins (H)Amlet Ytringsfrihed Tænkepause Bogland.dk Lydbøger Papirbøger Dokumentar Dramatik Erotik Komedier Krimi Kærlighed Psykologi Sci-fi Spænding Thriller Tantra Gigolo Bognyt Hele Virkeligheden Christiansborg Livet i Lykkeland Lykkehjulet Tænkning Krig & Kamp Krop & Sex Livskunst Nøgenfotografi Nøgenbilleder Kærlighed Forbindelse Lyst Styrke Tid til pause Pausesjov Sjov Glad for sex Sexglad Lingam Yoni Tantra Tantra Gigolo Vitalogi Vitalog Brevkasse Vitalogi European Writer


Sikkerhed: Pixlogin beskytter din adgang til Frizone.dk sammen med den globale anycast firewall fra Cloudflare. Din kommunikation fra IP.3.80.3.192 er krypteret med HTTPS/SSL. GDPR-compliant: Denne side anvender teknisk nødvendige cookies, og indsamler ingen private data uden accept. Din IP er anonymiseret i forhold til Google Analytics GA4.
Økonomi: Frizone.dk er en no-money no-profit personlig hjemmeside.
Kontakt Frizone

Søger du en fotograf i Aarhus


Sand hstorie, ren fiktion.


Frizone.dk © 2021
Fast page technology: 0,02 seconds


Velkommen til frizonen

Klik "ok" på linket i mailen, og få adgang til frizonens tekster, foto og video. (ingen penge, ingen spam)


OPRET

- eller login hvis du har adgang.
Login


Velkommen til frizonen

Læs historierne og se billeder og video.

LOGIN

Følger du ikke siden?
Følg