Frizone.dk Følg

Lørdag 16. oktober 2021 kl. 13:02
Frizone for frisprog, frihed og drama.
Sand hstorie, ren fiktion. 321

Bogland.dk

#12: Englenes fangelejr har panserglas i døren

Følg Frizonen for at høre lydbogen eller læse historien.

= 12 =

Den tunge bybus knurrer i motoren mens den kører op gennem den nordlige del af Aarhus. Efter et kvarter hopper Alvin af bussen og går ned mod psykiatrisk hospital. Katten er ikke med. Heller ikke naboen Henrik. Han kan ikke besøge sin unge kone når hun er indlagt. Siger han har allergi overfor at være spærret ind bag døre som er låst.

Katten drager nytte af hans problem. Han har en nøgle og fodrer den når Alvin er væk, og snakker med den inden den springer ud af vinduet og går på jagt.

En dag kom den hjem med en guldfisk fra en bowle nogen havde sat ud på altanen en varm dag. De troede det ville være sundt for fisken med lidt solskin. Alvin var nødt til at sige undskyld og købe en ny fisk til drengen nede i stuen.

Døren bliver låst op. Glasset er tommetykt, han nikker til sygeplejersken og træder ind i fornuftens lejr for genopdragelse. Hun løber ham i møde, da han kommer indenfor. Så kigger hun på sygeplejersken, fødderne bevæger sig langsommere, går ham roligt i møde de sidste meter.

"Hej Alvin! Har du noget med til mig?"

"Jep, solskin, en is på tanken og så demme her." Han løfter posen som hun straks river til sig og kigger ned i.

"Fedt!" Hun vender sig og går foran gennem gangen, ind på sit værelse. Der er tremmer for vinduet, en hospitalsseng som hun kører op og ned med fjernbetjeningen når hun keder sig, et skab i lyst finér til hendes tøj, et badeværelse, gråt linoleum på gulvet, højt til loftet, hvide vægge med et styk reproduceret billedkunst på væggen, en skærm der ikke virker.

Hun sætter posen fra sig, tager sko på, hun har skrammer på benene fra en kniv, sygeplejersken lukker dem ud i friheden. Solen glimter i deres øjne, varmer ansigtet. Hun griner.

Hun må ikke selv gå ud, så stikker hun af. Det er sådan en vane de har, de mennesker vi spærrer inde fordi de har fantasi og følelser som gør dem i tvivl om meningen med at leve. Derfor er hun glad for at han besøger hende og giver hende små håndskrevne breve fra hendes mand.

"Hvis jeg stak af nu, ville du så løbe efter mig?"

Han betragter hende og griner.

"Nej. Hvis du løber nu, sætter jeg mig ned og ryger en cigaret så du kan få et godt forspring."

Hun tror på hvad han siger, fordi det sandt. Vi har spærret de sindssyge inde i en halv snes generationer, indtil videre har spændetrøjerne ikke helbredt nogen, hverken dem af stof eller kemi. Alvin er ikke tilhænger dårekister, kolde bade, hvide snit. Det er bedre at snakke med de skøre.

"Men hvis du løber, så er konsekvensen at jeg fremover ikke får lov til at gå en tur sammen med dig. De kommer til at skrive det i journalen, at de ikke kan stole på mig."

Hun sukker."Ja."

"Men altså, hvis du gerne vil stikke af i dag, så giver jeg dig mine penge og mit Visakort, fordi du er vigtigere, din frihed er vigtigere end hvad de tænker om mig. Det ved jeg Henrik også tænker."

Hun nikker. "Jeg må hellere blive her."

Han kan se hun er stresset."Vil du med op til tanken og købe en is?"

Det vil hun. På vej derop snakker de om psykiatri, psykofarmaka, friheden til at være menneske som man nu er, filosofi. Ofte er vi fanget, undertrykt, udstødt, jaget vildt. Den slags sker. Så må vi lægge planer og bygge flugttunneller. Spise en is.

Han kan lide at besøge naboens kone. Hun er ikke perfekt, og derfor interessant. Meget perfekte mennesker ligner spejlblank marmor inde i hovedet.

"Jeg er bange, Alvin. Hvorfor tror du jeg er sindssyg?"

"Du er helt normal. Men der er meget galt med denne her planet, har du lagt mærke til det?"

"Du mener, det begynder at regne når man går på stranden, eller det bliver vindstille når man vil flyve med sin drage?"

"Ja, og at dem man elsker, de dør måske, eller man bliver behandlet dårligt af dem der skulle elske en, ens mor eller far. Der er mange onde mennesker, altså folk der har ondt, som vil af med deres smerte. Så gør de andre mennesker ondt, du er blevet gjort ondt, jeg blev gjort ondt. Det sker for mange os."

"Men jeg er jo skør, hvorfor er jeg skør?"

"Hvordan skør?"

"Jeg ser ting der ikke findes. Jeg hører stemmer. Eller jeg ligger bare og sover hele dagen. Det er som om jeg ikke hører til her på jorden."

"Nej, det gør du sgu nok heller ikke", siger han med et grin der får hende til at trække sig sammen. Hun skammer sig.

"Synes du også jeg skal slå mig selv ihjel?"

"Nej, tværtimod, ingen skal dø før tiden. Det er der ingen grund til. Vi når det nok." Smiler til hende.

"Men du sagde, at jeg ikke passer ind?" Hendes øjne er store, hun trækker vejret øverst i halsen lige bagved tungen, hun er bange og han fortryder at han er provokerende. Men det er sandt. Virkeligheden er altid provokerende. Stimulerende. Sanselig.

"Du er en engel, min ven. Her i vores land står engle i en meget lav kurs. Jeg er også en engel, det er vi begge to."

"En engel?"

"Ja, usædvanligt velbegavet, fantasifuld, genial, ser super godt ud og kan godt lide mennesker. Men det er svært at være en engel. Hvis man bliver gjort ondt, så får man lyst til at flygte ud i en fantasi. Engle tåler ikke mishandling, heller ikke sørøvere. Okser og trolde kan tåle det meget bedre."

"Hvad er en trold?"

"Det er den side i os mennesker hvor vi nyder god mad og sex. Når vi mærker troldesiden, så er vi stærke."

"Og en okse?"

"Okser er fornuftige. De elsker regler, planlægger deres liv som i et regneark, spiser sundt, løber, er pæne i tøjet og nyklippede."

"Jeg vil gerne være en tantra trold, det lyder mere sjovt."

"Ja, du skal have noget sjov, noget kærlighed, lagkager, flødeskum, saftigt kød, fed sovs. Drikker du?"

"Nej, jeg kan ikke tåle det."

"Kød med fed sovs?"

"Nej, jeg er vegetar, jeg vil ikke spise dyr."

"Kærlighed og lagkager med flødeskum?"

"Ja, det elsker jeg, eller i hvert fald kager kan jeg godt lide, og varm kakao."

"Slå dig løs. Vi har alle sammen englens temperament i os, du er helt normal, men måske du vil elske at få mere kontakt til trolden i dit indre, den side i dig der elsker at leve og ikke er bange for noget, den der altid finder en vej."

"Ja!"

"Mere krop, ikke? Mere følelse. Kærlighed, sex, trygge rammer, sjov og ballade, krig og fred ikke? Det er godt for en engel som dig at du får mere jordforbindelse og kan føle dig mere hjemme på denne her planet."

"Det vil jeg gerne. Jeg vil mærke min krop mere", siger hun tænksomt. "Vil du give mig tantramassage?"

"Nej."

Han kiggede på hendes hals, hendes ben. Engle har slanke kroppe med langt hår, indtil psykiatrien fylder dem med medicin. Har set det mindst 20 gange.

Bagefter er det ofte for kompliceret at trække en engel tilbage til jorden, efter den anti-psykotiske medicin har klippet bardunerne i hendes sind og langsomt svæver hun længere væk fra sig selv.

Men det kan lade sig gøre, at genskabe forbindelsen til sig selv. Det kræver blot at du møder det rigtige menneske som vil have forbindelse 100%.

Han vil det ikke, kun en time, måske halvanden time, det er for kort tid til at kunne redde hendes liv. Måske hvis han var dygtigere, kunne han gøre det?

To blikke der mødes på et splitsekund, tid nok til at redde hinanden. Det kræver blot et øjeblik.

"Jeg vil gerne være rask, Alvin. Hvordan bliver jeg det?"

"Jordforbindelse. Mærk din krop. Mærk verden. Vær tilstede i nuet."

"Ligesom dig?"

Skriv en kommentar
Lydbøger Papirbøger 1. Dokumentar 2. Dramatik 3. Erotik 4. Komedier 5. Krimi 6. Kærlighed 7. Psykologi 8. Sci-fi 9. Spænding 10. Thriller 11. Tantra Gigolo
Frisprog uden censur Prins (H)Amlet Ytringsfrihed Tænkepause Bogland.dk Lydbøger Papirbøger Dokumentar Dramatik Erotik Komedier Krimi Kærlighed Psykologi Sci-fi Spænding Thriller Tantra Gigolo Bognyt Hele Virkeligheden Christiansborg Livet i Lykkeland Lykkehjulet Tænkning Krig & Kamp Krop & Sex Livskunst Nøgenfotografi Nøgenbilleder Kærlighed Forbindelse Lyst Styrke Tid til pause Pausesjov Sjov Glad for sex Sexglad Lingam Yoni Tantra Tantra Gigolo Vitalogi Vitalog Brevkasse Vitalogi European Writer


Sikkerhed: Pixlogin beskytter din adgang til Frizone.dk sammen med den globale anycast firewall fra Cloudflare. Din kommunikation fra IP.3.80.3.192 er krypteret med HTTPS/SSL. GDPR-compliant: Denne side anvender teknisk nødvendige cookies, og indsamler ingen private data uden accept. Din IP er anonymiseret i forhold til Google Analytics GA4.
Økonomi: Frizone.dk er en no-money no-profit personlig hjemmeside.
Kontakt Frizone

Søger du en fotograf i Aarhus


Sand hstorie, ren fiktion.


Frizone.dk © 2021
Fast page technology: 0,02 seconds


Velkommen til frizonen

Klik "ok" på linket i mailen, og få adgang til frizonens tekster, foto og video. (ingen penge, ingen spam)


OPRET

- eller login hvis du har adgang.
Login


Velkommen til frizonen

Læs historierne og se billeder og video.

LOGIN

Følger du ikke siden?
Følg